Είσοδος Προφίλ Προϊόντα Επικοινωνία English

Μεσογειακά Προϊόντα Υψηλής Θρεπτικής Αξίας

Το Θαύμα της Μακροβιότητας

Ο Πλάτωνας στην "Πολιτεία" αναφέρεται στην άποψη του Σωκράτη για τη φυτοφογική και, γενικά, τη φυσική δίαιτα, λέγοντας πως είναι η πηγή της υγείας και των καλών ηθών, δύο παραγόντων που κάνουν τα κράτη υγειή και ρωμαλέα, σωματικά, ηθικά και ψυχικά.

Είναι ευρύτερα γνωστό πως "είμαστε ό,τι τρώμε". Κατά συνέπεια, η ποιότητα της τροφής μας είναι η ίδια μας η ζωή. Τόσο εύθραυστη και τόσο πολύτιμη. Ακόμη κι αν δεν το συνειδητοποιούμε καθημερινά, η διατροφή είναι ο τρόπος επικοινωνίας με τον ίδιο μας τον εαυτό - και είναι απλά, είτε επιβάρυνση είτε επιβράβευση. Μία δοκιμή για ένα μικρό χρονικό διάστημα, μπορεί να πείσει οποιονδήποτε για του λόγου το αληθές.

Σύμφωνα με ιατρικές μελέτες, η πιπεριά είναι η κυριότερη πηγή βιταμίνης C ανάμεσα στα λαχανικά. Ακόμη όμως μεγαλύτερη περιεκτικότητα βιταμίνης C από όλες τις πιπεριές έχει η κόκκινη πιπεριά, με τετραπλάσια μάλιστα ποσότητα από τα πορτοκάλια. Η νοστιμάδα της γεύσης της είναι εξαιρετική, ενώ ψητές είναι θαυμάσιες. Τα πατζάρια με τη σειρά τους είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνη Α και ασβέστιο, στοιχεία που τα καθιστούν πολύτιμα για την ενδυνάμωση του αίματος, ενώ παράλληλα αποτελούν βασικό θεραπευτικό όπλο για τον πόλεμο κατά του καρκίνου. Τέλος, οι μελιτζάνες ενδυναμώνουν τους αδύναμους οργανισμούς.

Στη Μεσόγειο, η μακροβιότητα είναι γνωστή κι ο λόγος είναι ευνόητος: το διαιτολόγιο είναι πλούσιο σε ελαιόλαδο, τραγανά λαχανικά, φρέσκα φρούτα και κόκκινο κρασί. Στην Ελλάδα όμως, την καρδιά της Μεσογείου, η μακροβιότητα θριαμβεύει. Γιατί η φύση έχει προικήσει τον τόπο αυτό με το ζεστό ήλιο, το εύφορο χώμα και τη καταγάλανη θάλασσα. Και οι άνθρωποι της, διατηρούν αυτήν την προίκα σαν ιερή παράδοση, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία όχι ως σκοπό, αλλά ως μέσο, χαρίζοντας στα προϊόντα αυτής της γης μοναδική αγνότητα.